x

Çağdaş Alman Edebiyatı Kitapları

 
İnsan Tabiatını Tanıma, Çağdaş Alman Edebiyatı, Adler Psikoloji Kitabı, 
 
Psikoloji,Psikoloji Kitapları,Araştırma-İnceleme, Alfred Adler Kitabı, İnsan Tanıma Alfred Adler,İnsan Tabiatını Tanıma Eski Kitap.Saygı Duruşu, Siegfried Lenz

İnsan Tabiatını Tanıma Psikoloji Kitabı  

Çağımızın başta gelen psikologlarından biri olan Alfred Adler, bu kitabında insan şahsiyetinin gelişmesinde aşağılık duygusunun ve bu duyguyu telafi etmek için gösterilen çabalara değinmiştir. Çok erken yaşlarda izler taşıyan bu duygunun ana nedenleri kadar detaylarına da değinen Adler, çocuğun bu dönemde edinmiş olduğu rengi bir kalıba dönüştürmesini ve sonraki yıllara taşımasını anlatır. Alfred Adler işte tam bu noktada insanlara yardımcı olmak istemektedir. İlk adım olarak psikolojinin çözüm alanını çalıştırmakta, gündelik hayat problemlerine değinmektedir. Ardından ise sorunun temeline yolculuk yaparak ışık tutmaktadır.

İnsan Tabiatını Tanıma kitabı yazarın dünya eksenin yaptığı konuşmalar ve konferanslar sonucunda yazarın kaleminden ortaya çıktı. Ders niteliğinde bir kitap olan İnsan Tabiatını Tanıma, yazarın bireysel psikolojide edinmiş olduğu deneyimi bize açık deliller ile sunuyor. Çocuklarda kişilik bozukluğunu düzeltme konusunda anne-baba ve öğretmenlere yardımcı olmak için verdiği uğraş neredeyse hayatı boyunca devam etmiştir.

Tur Yayınları, 1973 basımı kitap, Ayda Yörükhan çevirisi ile 312 sayfadır.


Alfred Adler Kimdir Eserleri

1870 Viyana doğumlu olan Adler, kişisel psikoloji ekolünün kurucusu olarak bilinir. Viyana Üniversitesi Tıp Okulu mezunu olan Adler, organik aşağılık ve telafisi teorisini geliştirdi. Birinci Dünya Savaşı sırasında ara veren Adler, savaşta doktorluk yaptı. Savaştan sonra ise etkisini artıran bir ilgi görmeye başladı.Kişinin kendisi tarafından kişisel davranışın farkına varılmasının etkisini önemli bulan Adler 1937 yılında Birleşik Krallık Aberdeen şehrinde hayata veda etti.

Organların Yetersizliği Üzerine İnceleme - 1911 
Nevrotik Yapı Üzerine - 1912 
Tedavi ve Eğitim - 1914 
Bireysel Psikolojinin Uygulanması ve Kuramı - 1917  
Bireysel Psikoloji Tekniği - 1928'de birinci bölüm, 1930'de ikinci bölüm 
Yaşamı Tanımak - 1929 
Okulda Bireysel Psikoloji - 1929 
Yaşamı Tanımak - 1930 
Psikoterapi ve Eğitim - 1919-1929 
 Psikolojinin Uygulanması  
Bireysel Psikoloji
Çocuk Eğitimi - 1930 
Yaşamı Biçimlendirme - 1930 
Psikoterapi ve Eğitim II - 1929 - 1932 
Yaşamın Anlamı - 1933 
Psikoterapi ve Eğitim III - 1933-1937


İnsan Tabiatını Tanıma Kitabı

Yanlış anlaşılmaktan korkan bir çocuk, zaman ilerledikçe anne ve babasından da uzaklaşır, onlarla konuşmaz noktaya gelir.
Etiketler: İnsan Tabiatını Tanıma Eski Kitap, Alfred Adler Psikoloji Kitabı, İnsan Tanıma Kitabı, İnsan Tanıma Alfred Adler,  İnsan Tanıma Kitabı, Psikoloji,Araştırma-İnceleme,


Stefan George'den Christian Morgenstern'e Çağdaş Alman Edebiyatı  

 Yeni Klasisizm akımında Stefan George'den Christian Morgenstern'e  Ekspresyonizm akımında Ernst Barlach'tan Carl Sternheim'a Yeni Nesnelcilikte Thomas Mann'danHermann Broch'a kadar pek yazarı irdelemiş, 16. yüzyıldan günümüze ana çizgileri ile anlatmayı başarmıştır Prof. Dr. Gürsel Aytaç. İlk başta üniversite yayını olarak çıkan kitap, daha sonra geniş halk yığınına Kültür Bakanlığı katkısı ile ulaşmıştır. Alman dilinde eserler veren Alman, Avusturyalı, İsviçreli yazarları anlatan bu kitap, Alman edebiyatına ilgi duyan herkesin kaynağı olacak niteliktedir.

İlk baskısını 1978 yılında gerçekleştiren Çağdaş Alman Edebiyatı kitabının satışı Gündoğan Yayınları 1994 Yılı 4. basımıdır. Kitap 550 sayfadır.


Gürsel Aytaç Kimdir

Eskişehir 1940 yılı doğumlu olan yazar, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Alman dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü. Prof ünvanını 1975 yılında alan yazar, Köln ve Marburg şehirlerinde DAAD ve Humbold Stiftung burslusu olarak araştırmalarda bulundu. Uluslararası Germanistler Birliği Yönetim Kuurlu üyesi olarak Tokyo, Basel, Göttingen kongrelerinde bildiriler okudu. 

Çağdaş Alman Edebiyatı Eski Kitap,Araştırma-İnceleme,Eğitim,Gürsel Aytaç Eseri,
Çağdaş Alman Edebiyatı Saygı Duruşu, Siegfried Lenz
Saygı Duruşu, Siegfried Lenz. Pek çok kısa hikaye, ardından on iki roman, sayısız makale, radyo ve tiyatro oyunları… Bunlar bir Alman’a ait. Siegfried Lenz’e. Siegfried Lenz, bugünlerde yine gündeme geliyor, gündemin konusu on iki romanından biri olan Saygı Duruşu.


Her aşk  saygı duruşunu hak eder
 
Everest yayınları tarafından okuyucu için raflarda yerini alan kitabın 98 Sayfa olması bir çırpıda bitmesine olanak sağlıyor. Fakat söz konusu Lenz olunca, okuyucuda öyle uzak bir tarih değil, yakın bir tarihte tekrar ele alma ihtiyacı doğuyor. Anlatımı sade, okuyucuyu boğmayan bir Türkçe çeviri ile karşınıza çıkan eser, bu arada yeri gelmişken söylemekte yarar var; yazarın yaklaşık otuz dilde basılmış tek kitabı. 

1961 Yılında Almanya’da ayrı bir konumu bulunan Bremen Edebiyat ödülüne layık görülen yazar, Die Welt gazetesinde edebiyat sorumlusu görevinden sonra kendindeki ilhamı kağıda dökmek için yazarlığa başladı. Alman edebiyatını yakından takip edip, Lenz adını duymamak olmaz, işte tam unvanına yakışır davranışı en doğru zamanda yaptı o da. Hızlı ve emin adımlarla eserlerini İkinci Dünya Savaşında zarar gören Alman edebiyatını ayakta tutmak amacıyla üreten yazar oldu, onun yolculuğu son olarak 2003'te Johann Wolfgang Von Goethe Altın Madalyası ile onurlandırılmaya kadar ulaştı.

Sessiz bir yastır "Saygı Duruşu"

Saygı Duruşu, yazarın önemli eserleri arasında gösterilmektedir. Anlatımdaki derinliğin hesabı yoktur ve kitap, bir bilinmezin bir başka bilinmeze sürüklenişini kahramanları eşliğinde her sayfasında başka denizlere açılma hissi uyandırarak vermektedir. Bu anlatım dili yalnızca Lenz’e aittir demek bir hata olmayacağı gibi, kaleminin hakkını da vermek demektir. Çünkü, Almanlar için kitap okumamak boşluktur, Lenz okumamak ise servet kaybıdır. Siegfried Lenz, diğer eserlerine sahip olmak için indirimdeki kitaplar avantajından yararlanabilirsiniz. Alman edebiyatına olan ilginiz varsa, size örnek bir eser olarak 98 sayfalık Saygı Duruşu’nu takdim edebiliriz. İç içe geçmiş olay zincirlerinin harika bir şekilde örgütlendiğini göreceksiniz. Kaskatı geçirdiğiniz bir günün huzurla sonlanması için ideal bir yapıttır.

Trajik bir sonla biten bir aşk hikayesi olan romanda, ilk aşkını kaybetmiş kişinin sessiz yası anlatılmakta ve yalnız kalmanın hem hesaplaşması hem de burukluğu ıstırap içinde okura aktarılmaktadır.

 
Saygı Duruşu, Siegfried Lenz


Lenz kitaplarının anlatım ve tasvir zenginliği, betimlemeler, ileri ve geçmiş zaman gitgeli içinde olayların hakim olduğunun tipik bir örneğini bu kitabında da görüyoruz. İkili konuşma esnasında bir anda geçmiş zamanda yapılmış bir diyalog sayfanın ortasında kendine yer bulabiliyor. Veya kitabın kahramanı normal gününde aniden kendini yarınlarda nasıl göreceğin soeusu ile kafasını meşgul edebiliyor. Siz bunları okurken, daha ne oluyor, yarım kaldı, neden şimdi birden başka sahneyi anlatma gereği duydu yazar dediğinizde bağlama paragrafı ile kitabın ahengini tekrar tutturabiliyorsunuz. Anlatımı gereği konsantrasyon kaybetmeden, sakın kafa ile okunacak bu kısa öykü, işleyişi ve zaman-mekan atlamaları ile bir sinema filminden farksız.

Lenz'in İki Kitabı Dilimize Çevrildi
 
Bugün Polonya olarak bildiğimiz Doğu Prusya'da 1926 yılında doğan yazarımız, Almanca Dersleri ile nam kazanmış, radyolar için kısa oyunlar yazmış ve gazetelerde kıssaları ile kendini Avrupa'da tanıtmıştır. Yazarlık maharetini karısı Liselotte yüzden fazla mektuplasma ile de göstermiştir. Goethe Ödülü sahibi yazar olan Siegfried Lenz eserlerinden bazıları şunlardır; Fas Zarlich War Suleyken, Diye Nacht im Hotel, Saf Değiştiren, The Herigate, Der Verlust. Siegfried Lenz, 7 Ekim 2014 tarihinde Almanya, Hamburg'da hayata gözlerini yumdu. Dilimize iki kitabı çevrilen yazarın on iki adet toplamda romanı bulunuyor.




Copyright 2018 - 2024 | RSS Ankara Eski Kitap Facebook esk:tap