x

Semerkant, Doğunun Limanları, Tanios Kayası, Sarah Jio Eserleri

Semerkant, Doğunun Limanları, Tanios Kayası, Amin Maalouf Kitapları
 

Semerkant Kitabı


Tam otuz üç yıldır raflarda okuyucusu ile buluşan bir eser, Semerkant. Kitabın ilk bölümünde kahramanımız Ömer Hayyam ve onun genç sevgilisi Canan arasında aşk bağını anlatıyor. Diğer önemli karakterler ise Hasan Sabbah ve Nizamülmülk. Burada kendinizi birden tarihin sayfalarında buluyor, sinema perdesinde gibi gözünüzde canlandırıyorsunuz adeta.

İkinci bölümde Hayyam'ın Rubaiyyat'ını bulmak için yollara düşen Benjamin Omar ile keyifli bir serüvene giriyorsunuz. İkinci bölüme keskin bir giriş yapan Maalouf, sanki iki kitap sunmuş duygusu veriyor bir an. Ancak el yazması eseri bulmak için Omar'ın verdiği çaba yavaş yavaş iki bölüm arasındaki o çok ince detaya çekiyor sizi. Benjamin İran'a kadar gelmiştir, bir yanda İran  Devrimi, diğer yanda güzel Şirin.ve el yazmasını bulma mücadelesi... Bir anda her şeyin ortasında bulur kendini.

Semerkant kitabı tam bir ilgi merkezi oluşturacak kıvamda. Bir yanda Ömer Hayyam, ona hayat katan aşkı Canan, Rubaiyyat, Hasan Sabbah, Alamut Kalesi, Nizamülmülk diğer yanda İran Devrimi, Titanik, Prenses Şirin. ve burada saymadığımız diğer önemli kişiler ve yerler kitaba ayrı bir hava katmış bulunuyorlar.

Yapı Kredi Yayınları, 1998 yılı basımı olan kitabı Türkçe'ye kazandıran Esin Talu Çelikkan. Semerkant kitabı 249 sayfadır.

Amin Maalouf Lübnanlı bir yazardır. Doğumu Beyrut olan yazar 1976 yılından günümüze kadar Fransa'da yaşamaktadır. Son kitabını (Empedokles'in Dostları) içinde bulunduğumuz yıl okuyucuları ile buluşturmuştur.


 Afrikalı Leo Kitabı

Bir yazarın uzun yolculuk kitabı Afrikalı Leo. Akademik çalışmalara konu olan, on beşinci yüzyılda yaşamış, korsanlara esir olmuş, Leone adını almış farklı bir kişidir. Amin Maalouf bu renkli hayatı olan kişiyi 1986 yılında kitaplaştırdı. 

Endülüs doğumlu, Fas'a göçen bir ailenin ferdi Leo. Diplomatik yapan, pek çok ülkeye giden, en son olarak Roma'da yeni bir kimlik edinen karakterdir. 

Fırsatı değerlendirerek eski ülke ve eski adına dönen Leo'nun maceralarını Maalouf kaleminden okuyacağınız bu kitabı öneriyoruz.


Tanios Kayası Kitabı

Amin Maalouf, Tanios Kayası kitabı, Mısırı özellikle Mehmet Ali Paşa yönetiminde bulunan zamanı anlatıyor. Lamia, Francis ve onların aşk meyvesi Tanios hikayesi bu. 

Gerçek bir yaşantının özeti olan bu kitap on dokuzuncu yüzyıl Mısır coğrafyasında bizlere bilmediğimiz bir dünyanın renklerini tanıtıyor. Kitapta ana tema aşk ve aşkın olmazsa olmaz kuralı sadakat. Eğer, bir kitap söz konusu ise sadakati yıkan bir ihanet de olmalıdır. Kitapta bunu da görüyoruz, elbette intikam yine kitabın devamında bunların üstüne çıkıyor.

Kitapta; Lamia, Tanios, Şeyh ve Esma ana karakterleri var. Tanios, doğumu ile birlikte her şey ters gitmeye başlar. O kim olduğunu, babasını ve geçmişini arar. 


Doğunun Limanları Kitabı 

Amin Maalouf'un bilinen kitaplarından biridir. Kitap, dönem olarak 1945'li yılları anlatır. Mekan Lübnan ve Filistin'dir. Kitabın kahramanı ise İsyan isminde müslüman bir prenstir. Yahudi bir kadınla evli olan İsyan, insancıl biri olarak ayrım yapmayan bir karakter çizer. 

Orjinal ismi Leş Echelles su Levant olan kitapta Adana'da yaşanan ayaklanmalar sonucu Ermeni semti baskın yemiş, ölümler yaşanmıştır. Kaçmayı başaranlar kaderin çizdiği yollara onları savurmuştu. Gitmek mecburiyetti çünkü bu olaylar bununla sınırlı kalmayacak, burada kaldıkları müddetçe daha beteri yaşanacaktır. En azından bilinmeyen bir yerlerde yeni hayatlar kurmalıdır.

Amin Maalouf Kitapları

  • Afrikalı Leo (1986) 
  • Semerkant (1988) 
  • Işık Bahçeleri (1991) 
  • Beatrice'den Sonra Birinci Yüzyıl (1992) 
  • Tanios Kayası (1993) 
  • Doğunun Limanları (1996) 
  • Yüzüncü Ad (2000) 
  • Doğu'dan Uzakta (2012) 
  • Empedokles'in Dostları (2021)

Etiketler Semerkant, Amin Maaluf,  Semerkant, Semerkant İkinci El, Roman,Semerkant 2. el,Çok Okunan Kitaplar,

 Böğürtlen Kışı, Elveda Haziran, Yeşil Deniz Kabuğu Sarah Jio, Böğürtlen Kışı Kitabı, Sarah Jio Kitabı, Sarah Jio Kitabı, Roman,Sarah Jio, Blackberry Winter. 

Keşke ikimiz için hayat bambaşka olsaydı diyen bir kitap. Tabiatın dört mevsimine karşılık, insanın sürpriz mevsimlerine değinir. Kar sadece kışın yağmaz mesela, bahardan yaza geçerken de yağar. Böğürtlen kışı o. Kimini arayışlara iter, kimini tesadüflerle sınar, kiminin sabrını sınar. Kendi mevsimi süresinde sürpriz başlangıçlar kadar sürpriz sonlara da gebedir.

Özgün adı Blackberry Winter olan Böğürtlen Kışı bir Sarah Jio kitabıdır. Roman tarzında 2018 yılı Pena Yayınları basımı olan kitabın Türkçeye çevrimini Fatma Zeynep Öztürk yaptı 308 Sayfa boyunca Seattle'da başlayan buz gibi bir soğuk ve ardından gelen durumları anlatan kitap heyecanla okuma sağlayacak.

 Yeşil Deniz Kabuğu Kitabı

2016 yılında kaleme aldığı Yeşil Deniz Kabuğu kitabı ile bir kere daha farklı dünyalara dokunarak, hayatın içindeki çığlık seslerini yazıya döken Sarah Jio, bu kitabı aşk sarmalında git gel içindeki bir kahramanın öngörüsüz maceralarını konu ediniyor. 

Keilly ile bir zaman yolculuğuna hazır mısınız? Geçmişten gelen veya geçmişte kalan anılardan hangisini tekrar canlandıracak hangisini tamamen sileceksiniz... Bir karar verme, bir hayatı yeniden şekillendirme eşiğinden geçmenin tam zamanı. İnsanlar, evet iyisiyle kötüsüyle hayatımızda yer edinmiş, şekil veren insanlar. 312 sayfa boyunca kendinizi bu kitaba rahatlıkla kapatabileceginiz bir dille yazılmış bu eseri, olgun bir yazar olduğunu ispatlamış Jio'nun muhteşem örgüsünde göreceksiniz.

Elveda Haziran Sarah Jio Kitabı

Gazete ve mecmualarla haşır neşir bir isim olan Jio, üretken bir yazar olmasının alt zemininde bu deneyiminden yararlanıyor. Yazmazsa duramıyor adeta. Elveda Haziran Sarah Jio kitabı, yaz, ılıklık ve aşk kokan bir yapıt. Gençliğini zorluklar karşısında rekabete açan ve gücünü gençliğinden alan bir yeni yetmedir o. O sevdiği için kendini değiştirmeyi kafasına koyacak kadar çılgın karar alma noktasına gelmiştir ama. Bir şeylere merhaba demek için neye elveda demeli diye soran bu kitap ile keyifli bir kaç gün geçirebilirsiniz. Sarah Jio anlatımını beğenmiyorsanız, kurgusu ile dikkat çeken bu eseri beğeneceğinizi umuyoruz. Sorgula ve affetmek konusunda kararı kendine tanı. Mutlaka affetme kapısı açık olsun, ama kararın netliği sana ait olsun. İsterse, bu ailenden biri de olsa. Ama mutlaka sorgula, sorgulamadan affetme.

Sarah Jio Kimdir Eserleri

Çocukluğu Washinton'da geçen Amerikalı gazeteci ve yazar olan Sarah Jio, 18 Şubat 1978 yılında doğdu. Washinton Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan yazar, Glamour dergisinin baş yazarlarındandır. Farklı yayın kuruluşlarında yüzlerce makalesi bulunan yazar, yemek, alışveriş, psikoloji, kilo verme, beslenme ve seyahat konularında yazıları ile okuyucu buluşması yapmıştır.

Pek çok dile çevrilen kitapları olan yazar çocukluk döneminde yazma merakı ve alışkanlığı ile dikkat çekti. Yazarın Yitik Kalpler İstasyonu adında hikaye kitabı bulunurken, diğer romanları şu şekildedir; 

  • Mart Menekşeleri (Violets of March) 2012 
  • Yağmur Sonrası (The Bungalow) 2013 
  • Böğürtlen Kışı (Blackberry Winter) 2013 
  • Son Kamelya (The Last Camellia) 2014 
Flora, botanik işini amatör şekilde yapmaktadır. Fakat işleri istediği gitmez ve uluslararası çiçek hırsızlığı yapan bir şebeke ile çalışma zorunda kalır. Bu mecburiyet ona yeni yolculuklar açacaktır. İngiliz malikanesinde son kamelyanın peşinde bir dadı olarak bulur kendini. Yeni bir aşk ve sıralı cinayetlerin ortasındadır artık. İkinci dunya savaşından elli yıl sonra, bu sefer Addison ile yarım kalmış bir gizemin kapıları açılır. Son kamelyanın eski kitap sayesinde gizemi çözülecek mıdır?
  • Gündüzsefası  (Morning Glory) 2014 
  • Elveda Haziran (Goodnight June) 2015 
  • Agapi (The Look of Love) 2015 
  • Yeşil Deniz Kabuğu (Always) 2015 
  • Kelebek Adası (Back To You) 2016 

Böğürtlen Kışı Kitabı
Hayalet ağrı ile güne başlamak....




Copyright 2018 - 2024 | RSS Ankara Eski Kitap Facebook esk:tap