x

Aziz Nesin Kitapları

İstanbul'un Halleri, Gülmece, Aziz Nesin, Öykü, Zübüklüğün Sonu Yok,Şimdi Avrupa kitabı,

İstanbul'un Halleri


Doğumunun 90. yılına saygı çerçevesinde İstanbul'un Halleri seçilmiş öyküler kitabı ile karşımıza çıkan Aziz Nesim, yine mizahi üslubu ile bizi kendisine hayran bırakıyor. Gülmece ustası yazarın on yedi seçilmiş öyküsünün yer aldığı kitap 158 sayfa boyunca bizi güldürüyor, düşündürüyor, mizahın güçlü vurgusu ile muhakemeye götürüyor.

Kitaplığınızda bir Aziz Nesin eseri eksik ise bu kitapla yanında hediye verdiğimiz ikinci kitapla açığınızı kapatabilirsiniz. En ucuz İstanbul'un Halleri seçilmiş öyküler kitabında, şehrin sorunları, komik enstantaneler, insanları, renkliliği bir arada buluyorsunuz. Kitapta yer alan öyküler ise;

Kumbara Hırsızı, Bizim Hemşeri, İstanbul'un Havası Kalleştir, Hepsi Hepsi İyi, Bir Muzır Öykü, Kiracıya Maşallah, Zekanızı Bileyiniz, Babıali Canavarı, Boğaziçi Hastalığı, Erkeklik Yüzünden, Bizim Apartmanın Sahibi, İstanbul'dan Bir Kız Kaçtı, Zavallı Necla, Cürme Teşvik, Gebe Kadın İçin Ağlama Konçertosu, İstanbul'u Yaşamak, Beni Enayi mi Belledin, Dolmuşun Kapısı.

Nesin Yayıncılık 2005 basımı olan kitabın 158 sayfasını bir çırpıda okuma zevki ile bitireceğinize eminiz. İstanbul'un Halleri, Aziz Nesin 2. El Kitabı en ucuz fiyata yanında ikinci kitapla sunuyoruz. Siparişinizi Whatsapp üzerinden verebilirsiniz. 

Etiketler: İstanbul'un Halleri, Aziz Nesin 2. El Kitabı,  İstanbul'un Halleri Kitabı, Öykü, Gülmece,


Zübüklüğün Sonu Yok

Zübüklüğün Sonu Yok seçilmiş öyküler içinde bizi mizahi bir dünyaya teslim ediyor. On yedi öykü ile gülecek, fakat düşünce mekanizmasını da yine harekete geçirecek, çürük elmaların hayatımızdaki yerini bir kere daha sorgulayacağız. İnsanı, çevreyi ve toplumu ilgilendiren sorunlara parmak basıldığı bu öykü demetinde Aziz Nesin ironilerinin tadına varacağız. 

 Zübüklüğün Sonu Yok kitabını arayanlara, kitabın yanında bir de hediye kitap veriyoruz. Böylelikle hem daha ekonomik fiyata bu kitaba sahip olacak hem de yanında yeni bir kitabı da kitaplığınıza ekleyeceksiniz.

Zübüklüğün Sonu Yok öykü derlemesinde; Hiçbirşey Kalmamış, O Ne Namussuzdur O, Ali Beyle Bir Konuşma, Sen Biraz Bekle, Yirmibeş Kuruş, İnsanın Sosyalist Olacağı Geliyor, Derin saygılarımı Sunarım, Arsa, Elbet Bir Bildiğimiz Var, Ne Enayiler Var, Papipos Milli Dava, Çok İlerledik, Eşek Şakası, Naylon Milyoner, Vatan Sağ Olsun, Ticari Namus, Ulusal Gelir Kaynaklarımızdan Bayan Döviz öyküleri bulunuyor.

Aziz Nesin 90 yaşında sloganı ile anısına hitaben piyasaya sürülen kitap, Nesin Vakfı, 2006 yılı basımıdır. Seçilmiş öyküler kitabı 156 sayfadan ibarettir.


Şimdi Avrupa kitabı


Mizah denilince, kitapları ile ayrı bir konumda tutulur Aziz Nesin. Ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da tanınan, eserleri yabancı dillere çevrilen bir isimdir o. Takma isimlerle dergilerde yazılarının yazıldığı anlaşılınca takibe alınan ve halkın yoksullukla boğuştuğu dönemde halkın erzak dilenmesi üzerine askerin ekmeğini dağıttığı için görevden alınmış biridir ayrıca.

Onun bakışı farklıydı, yaşamında bunu örnekleri ile gösterdi bizlere, kitaplarında da aynı çizgiyi korudu. Mizahi yönden bakmasını, mizahi yönden ironi yapmasını hep bildi. Zübük ile politikaya taşlama yaptı örneğin. O günün ortamını ve koşullarını sentezleyen bir yazardı.

Şimdi Avrupa kitabı, Aziz nesin derlemesi. Kitapta; Mr. Fişer Geliyor, Önce Vatan mı Aşk mı, Garba Açılan Pencere, Biz Adam Olmayız, Ne Güzel Memleket, Apona Fuarı, Yeni Dünya Düzleminde Türkiye'nin Yeri, Amerikan eşya Artırması, Düdüklü tencere fabrikası, İlle de Zengin Evin Gölgesi Olacak, En Güzel Sermaye özel sermaye, Neden Azgelişmiş, Karakoldan Kurtulamadık, Muassır Medeniyet Seviyesi, Yiyin Allahaşkına, İkinci Mektup öykülerine yer veriyor.

Oyunları, şiirleri, öyküleri, romanları, köşe yazıları, gezi notları, çizgi romanları, çocuk kitapları, anıları, mektupları ve söyleşileri olan bir yazar olan Aziz Nesin'in Şimdi Avrupa seçilmiş hikayeler kitabını zevkle okuyacağınızı umuyoruz.

Nesin Yayıncılık tarafından 2006 yılında basılan kitap 156 sayfadır.


Sonraki Kitap; Semerkant 


Copyright 2018 - 2024 | RSS Ankara Eski Kitap Facebook esk:tap