x

Felsefenin Arka Merdiveni, Varoluşun Psikiyatrisi

Felsefe başlığı altında iki önemli isimden Felsefenin Arka Merdiveni Wilhelm Wieshedel ve Varoluşun Psikiyatrisi Erol Göka ile sizleri buluşturuyoruz.

 

Felsefenin Arka Merdiveni

Wilhelm Weischedel, bilgince yazılmış, ama zor anlaşılır pek çok felsefe literatürünü bir kenarda tutarak, otuz dört makaleye sığdırdığı pek çok düşünürün fikir ve görüşlerini sade bir dille anlatmaya çalışmış.Adete Felsefenin Arka Merdiveni bir sosyal kuruluş gibi, okuyucuya bir bilgiyi şart koşmadan anekdotlarla düşünüşün merkezine çekiyor.

Kitap Milet'li Thales'ten başlamakta, felsefenin ölümünü duyuran Ludwig Wittgensein'e kadar uzanmaktadır. İki bin beş yüz yıllık felsefe dünyasını akıl hocalığına dönüşmeden aktaran bu kitap sanatın tüm araçlarıyla anlatım başarısı göstermiştir.Kitap tam bir arka merdiven gibi cilt cilt kitaplar yerine yanınızda taşıyabileceğiniz sunuşa hazır getirilmiştir.

İz Yayıncılık tarafından 1983 yılında basılan kitabın çevirisi Sedat Umran'a ait. 408 sayfa boyunca felsefenin içinde gezineceğiniz yolcuktan birikimler edinerek çıkacağınız şüphesiz bir görüntüdür. Thales'ten Eckhart'a, Pascal'dan Hegel'e, Leibniz'den Heidegger'e kadar bir serüvene hazır mısınız?

Felsefenin Arka Merdiveni, Wilhelm Weischedel, İz Yayincılık eseri hem bir ansiklopedi hem de anekdotlarla bezenmiş yalın anlatıma sahip bir kitaptır. Kitaplar kapsamında tuttuğumuz bu eserle birlikte bir kitap daha kitaplığınıza eklemek için sipariş verebilirsiniz.

Wilhelm Wieshedel, Frankfurt 1905 doğumlu bir felsefe profesörü. Eğitim hayatına Protestan ilahiyatçı ve tarihini ekledi. Tarih 1932 yılını gösterdiğinde felsefe doktoru oldu. Bu hizmeti 1945 yılında doçentlik ile sonuçlandı. Akabinde profesörlük elde etti. Çalışma ve hizmetlerini 1970 yılında sonlandıran Wieshedel, Berlin'de 1975 yılında öldü.


Varoluşun Psikiyatrisi 

Zihin- beyin ikilemi psikiyatriyi ilginç konuma taşıyor. Açıklama-anlama kutupsallığı iki tarafı buluşturan bir olgudur aslında. Açıklamaya dayalı yöntem bilgisine mi, yoksa anlamaya dayalı beşeri bilimlerin yönetim bilgisine mi bağlı olarak işleyecektir?

Bu kitap açıklama-anlama kutupsallığını tıp ve psikiyatri için aşılmaya çalışılmasına önem vermektedir. Varoluşun Psikiyatrisi,insanı bir dasein olarak algılar, kavrar ve böylece yorumsamacı felsefenin Heidegger'den kaynaklanan felsefi antropolojisini paylaşır.Kavram bu felsefeden kaynaklanmakta, dasein'nin insandaki karşılığı olarak kullanılmaktadır. Varoluş kavramının humanistik ve varoluşcu gibi adlarla anılan psikoterapi ekolleriyle bir ilişkisi yoktur.

Varoluşun Psikiyatrisi, Hediyeli Erol Göka Kitabında yorumsama türü olarak tıp, tıbbın saf doğa bilimi olduğuyla ilgili şüpheler, gadameriyen tıbbı yorumsama, Heiddegger ve pskiyatri, Heidegger ve Freud,  Merleau-ponty, Kohut ve Laccan, ayna işlevi, yolların ayrıldığı nokta, psikanalizin geleceği, teğet geçen yaşamlar gibi başlıklarda anlatılar ve gözlemler yer alıyor.

 

Vadi Yayınları, 1997,  Erol Göka kitabı 200 sayfada sizlere varoluş hakkında sıkılmadan okuyabileceğiniz bir yolculuk sunuyor.Karşılaştırmalı anlatım özelliğine sahip Varoluşun Psikiyatrisi kitabını hediyeli olarak sitemizden sipariş verebilirsiniz.


Etiketler:Varoluşun Psikiyatrisi,  Erol Göka Kitabı,  Varoluşun Psikiyatrisi, Varoluşun Psikiyatrisi kitabı, İkinci el Varoluşun Psikiyatrisi, 2. el Varoluşun Psikiyatrisi,

Etiketler; Felsefenin Arka Merdiveni, Wilhelm Weischedel, İz Yayincılık, felsefenin Arka Merdiveni, 2. El felsefenin arka merdiveni,  Felsefe,


Tavsiye Kitap; Ruhlar Evi 

100 yıllık macera için Şili topraklarında geziye ne dersiniz? Kadın merkezli kitabın arka planında savaş, aşk, yıkım ve kopmuş aile hayatı var. Harika bir hayal gücü ile yazılmış Ruhlar Evini okumak için tıkla.


Sonraki Kitap; Turgut Özakman👈

Copyright 2018 - 2024 | RSS Ankara Eski Kitap Facebook esk:tap