x

Şiirleri, Nilüfer Dursun, Vahap Öntaş, Monad Balkan

Şiirler, Nilüfer Dursun, Vahap Öntaş, Monad Balkan
Şiirler sayfasında bugün sizin için üç isim seçtik. Nilüfer Dursun, Vahap Öntas ve Monad Balkan. İkisi şiire gönül ve emek vermiş isim. Diğeri ise Mevlana dizelerini yurtdışında tanıtmak amacıyla İngilizce çevirisi de bulunan, herkesin okuyabileceği kalınlıkta bir şiir albümü. 
Sevgi Evliyası Mevlana Çağırıyor kitabın tam ismi. İngilizce ismi ise; Mevlana The Saint of Love Calls. Türkçe İngilizce tasavvuf şiirleri - Turkish English Sufistic Poems alt bağlığı ile yayına hazırlanan ve okuycu ile buluşan kitapta, şiirler İngilizce karşılığı ile sunuluyor. Bu güzel çalışmanın mimarı ise Nilüfer Dursun. Kitapta ayrıca Mevlana'dan inciler bölümü de yine İngilizce karşılığı ile yer alıyor.

"Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde arama, arif kişilerin gönülleri mezarımızdır bizim." (Aftar death don't look for our graves on earth, hearts of wisemen are our graves)

Sevgi Evliyası Mevlana Çağırıyor

Kitapta Mevlana kimdir, eserlerinden ve sözlerinden seçilmişlerin yanı sıra Nilüfer Dursun hakkında da hem hayatı hem çalışması hakkında ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Berk Matbaacılık tarafından 2011 yılında basımı gerçekleşen bu kitap 70 sayfadır.

Mevlana, Nilüfer Dursun, Sevgi Evliyası Mevlana Çağırıyor, The Saint of Love Calls, Türkçe İngilizce Mevlana Kitabı,

Benim Yaram Sargı Öksüzüdür, Aysaltuk Vahap Öntaş

Benim Yaram Sargı Öksüzüdür, Aysaltuk Vahap Öntaş kitabı Aysaltuk Vahap Öntaş,Benim Yaram Sargı Öksüzüdür,Şiir,Aysaltuk Vahap Şiirleri,Aysaltuk Vahap Öntaş Kitapları,Şiir Kitapları. 

Türkçe konuşup, Türk diline duyarlı bir yaklaşım gösteren sanatçıdır Aysaltuk Vahap Öntaş. Şiirlerinde ve romanlarında Türkçe zenginliğinden ve Türkçe'nin kendi olanaklarından yararlanan bir isimdir. Eserlerinde bildiğimiz, fakat kullanmadığımız Türkçe kelimelere yer açan sanatçımız, şiir ve roman dışında öykü, inceleme, araştırma ve oyun türünde eserlere de imza atmıştır.

Kendi kavgasının yazınsal metinlerini örnek gördüğümüz Öntaş'ın Benim Yaram Sargı Öksüzüdür şiir kitabında Türkçe'nin zengin damarlarında gezinecek, belleklere aktarılacak, eski ama yeniyi fark edeceksiniz.

Dilimize saygı çerçevesinde, gençlere ulaştırmak amacıyla, Öntaş'ın bu şiir kitabını sizlerle paylaşıyoruz. İlay Yayınları, 1999 yılı basımı olan kitap 176 sayfa boyunca şiir tadını imgelemler eşliğinde size sunacaktır.

Ursula, Monad Balkan


1942 Bakırköy doğumlu olan Monad Balkan, eğitim hayatına İstanbul'da başlamış, Ankara TED Koleji, Ankara Hukuk Fakültesi ve Viyana İktisat Fakültesi ile devam etmiştir. Şiir yazma merakının çok genç yaşlarda oluştuğunu dile getiren Balkan, seçme şiirleri ile Ursula şiir kitabında okurları ile buluşuyor. Ayrıca yazarın ilk şiir kitabı olan bu eser, onun Asya ve Avrupa ülkelerinde geçirdiği dönemlerin izlerini de taşıyor.

Avustralya'da resim eğitimi de alan Monad Balkan, sekiz adet kişisel sergi açmış, pek çok karma sergide resimlerini beğeniye sunmuştur.Çok yönlü kişiliği ile yoga, meditasyon eğilimlerine ek olarak spor alanında karate, müzik alanında ise piyano çalışmıştır.

Varlığı soruşturan, değişik perspertif yakalayan lirik şiirlerini beğeneceğinizi umuyoruz. 

Ursula, Monad Balkan, şiir kitabı, hediyeli kitap, Prespero yayınları, 92 sayfa. 1997 Yılı basımı.

Etiketler: ursula, monad balkan, şiir kitabı, hediyeli kitap, prespero yayınları, 92 sayfa.


Sonraki Kitap; Neon Işıklı İncil Kitabı


Copyright 2018 - 2024 | RSS Ankara Eski Kitap Facebook esk:tap