x

Amerikalı Tanınmış Kadın yazarlar

Amerikalı Tanınmış Kadın yazarlar; Kardaki Işık, Anita Shreve, Muhbir, Buzun Altındaki Kemikler, Bir Annenin Operasyonu,  Maryann Miller,

Anita Shreve, Kardaki Işık Kitabı


Kardaki Işık, Anita Shreve, Rastlantı kitabın neredeyse ana konusu. Orman derinliğinde bulunan bir bebeğin hayatlarına girmesi ile değişen o sorularla dolu günler, Dillon ailesini kadersel oyun içine almaktadır. Peki, şimdi neler olacaktır?

Kardaki Işık Konusu

Roman, insan ilişkileri analizi yaparken, aşkı, yanılgıları, beklenmedik sorunları kısaca o karmaşıklığı yalın dili ile bizlere anlatıyor. On iki yaşındaki Nicky Dillon ağzı ile anlatım tadı bulmuş bu kitap, yaşının aklı ve deneyimiyle “Aile nedir? Rastlantı nedir?” sorularına yanıt aramaktadır. İnsanın yaşamının saniyeler içinde değişmesinin ardında gizli bir plan mı vardır, yoksa sonsuz bir hiçlik mi diyor küçük Dillon. 

Anita Shreve, Kardaki Işık Kitabı Özeti  

Nicky Dillon, yaşadıkları büyük trajedinin ardından yerleştikleri New Hampshire’ın karlı ormanlarının derinliklerinde, babasıyla birlikte terk edilmiş yeni doğmuş bir bebek bulduklarında, on iki yaşındaki Dillon için yeni sorular hayatına girer böylece. Bu bebek, hayatlarını asıl değiştirecektir acaba? Bir uyku tulumunun içinde zalimce karın kucağına bırakılan bebeğin hayatlarına girmesinden sonra, ıssızlığın ortasındaki evlerinin kapısı çalınır bir gün. Kapıda duranlardan biri, yaptığı korkunç seçimin ya da müthiş bir yanılgının pençesindeki genç bir kadındır. Kalp kırıklığı ve pişmanlık zaten yaşamın olmazsa olmazı değil midir? Bu gelişme, hemen şimdi bebeği alıp gitmeleri ile sona mı erecektir, yoksa kader oradaki herkes için sürprizler mi doğuracaktır? Ve Dillon ailesinin yaşadıkları büyük trajedi kitapta nasıl tamamlanmış, merak edenler için o detayları okumaya değer elbette.

 Anita Shreve (doğum 7 Ekim 1946 -ölüm 29 Mart 2018), 

Amerikalı tanınmış kadın yazardır. Yazar Anita Shreve 7 Ekim 1946'da Dedham, Massachusetts'de doğdu. Dedham Yüksek Okulu'nu bitirdi. 29 Mart 2018'de Newfields, New Hampshire'da 71 yaşında öldü. 

Anita Shreve Eserleri 

Past the Island, Drifting (1975) Eden Close (1989) Strange Fits of Passion (1991) Where or When (1993) Resistance (1995) The Weight of Water (1997) The Pilot's Wife (1998) Fortune's Rocks (1999)[1] The Last Time They Met (2001) Sea Glass (2002) All He Ever Wanted (2003) Light on Snow (2004) A Wedding in December (2005) Body Surfing (2007) Testimony (2008) A Change in Altitude (2009) Rescue (2010) Stella Bain (2013) The Stars Are Fire (2017)

The Pilot's Wife, Pilotun Karısı Kitabı


1998 yılında kaleme aldığı Pilotun Karısı kitabı, aslında bir üçlemenin ikinci kitabıdır. Kitabın özeti; Jack, bir uçak kazasında ölmüştür. Kızı ile ikili bir mücadeleye giren Kathryn, bir yandan yasını ortak paylasmakta, ancak havayolu şirketi ise kazanın sebebini araştırmaya başlamıştır. Bu anı yaşanan korkunç olay, kocasının sırlarını da bir bir ortaya çıkmasına neden olmuştur. 
Pilotun Karısı 2002 yılında televizyon filmi olarak da izleyici karşına çıktı. 
Etiketler: Kardaki Işık, Anita Shreve, Kardaki Işık Kitabı, En Ucuz Kardaki Işık, Kardaki Işık sipariş, Roman,Kardaki Işık Konusu,
 
  

 Kardaki Işık, Anita Shreve ★★★★★ (5)


Buzun Altındaki Kemikler 


Maryann Miller, 2023 Mart ayında son kitabını çıkardı. Buzun Altındaki Kemikler ismini verdiği orjinal adı Bonus Under The İce olan kitapta dört kasabaya birden bakan kadın şerif Jhonni Laurent macerasını okuyacağız.

Buz Altındaki Kemikler Özeti


Şerif Laurent, kar fırtınasının Field's Crossing'i olduğu gibi tüm Índiana'yı kaplaması sonucu bir trafik kazası bildirisi alır. Olay yerinde yaptığı araştırma onu başka konulara taşır. İki gün sonra donmuş lise öğrencisinin cesedine ulaşır. 

Bir ay sonra yeniden şerif seçilmek için kampanyasını devam ettirmekte, diğer yandan cinayeti açığa çıkarmaya çalışmaktadır. Tabi bunlar yetmezmiş gibi, otuz yıl önce evlatlık vermekten vazgeçtiği ve evlilik dışı ilişkiden olan kızından haber gelir. Her şey o kadar karışmıştır ki, daha da karışması için ikinci cesedin ortaya çıkması yeterli olur.


Yazarı Diğer Kitapları


Muhbir, Buzun Altındaki Kemikler, Bir Annenin Operasyonu. 

Muhbir

Çocuklarını koruma içgüdüsü ile takibe alan bir annenin yapamayacağı yoktur. Ortasında kaldığınız bir olaysa, annenin gücü daha da artacaktır. Tıpkı Jenny gibi.

Uyuşturucu çetesini çökertmek için amansız savaş veren Jenny, trafik kazasında ölen eşinden sonra çocukları le daha yakın ilgilenmeye başlamış, onları her yerde göz takibine almıştır. Ne var ki, geçen süre ailede ikinci ölüm vakasının yaşanmasına tanıklık yapmış, oğlu uyuşturucu bağımlısı bir arkadaşının neden olduğu kazada ölmüştür. Jenny için harekete geçme zamanı gelmiştir.

Uyuşturucu operasyonlarının başında bulunan teğmen Morrty, Jenny'in kendisine gelmesine şaşırmıştır. Sade vatandaşların bu türden görevler için kendilerini sakındıklarını bilmekte, ama Jenny ile çalışmazsa, kadının başına buyruk hareket edeceğini bilmektedir. Jenny, hemen fiziki teste tabi tutulur ve buradan aldığı başarı ile muhbir olarak göreve başlar.

Kitap sürükleyici bir hızla açılış yapıyor. Olayların okur gözünde netleşmesi ne olanak veriyor bu nedenle. Açılışı öyle dağınık bırakarak gizemini sonraya bırakacak türden değil yani. Açık ve yalın anlatım dili kitabı okunabilir kılmakta, ancak bazı diyaloglar dil farklılığı nedeniyle anlam kaymasına neden olabilir. Bunu film çevirilerinde de görüyoruz. Bu kitapta bir iki kez karşılaştığımız bir durum. Okurken çok rahatsız eden bir değil ama.

Polisiye Roman tarzında yazılmış olan Muhbir kitabı duygusallığı ile de ön plana çıkıyor. Muhbir Maryann Miller kitabını bir solukta okuyacaksınız.


 Bir Annenin Operasyonu 


Oğlunu trafik kazasında kaybeden anne, cevabı olmayan ya da tatmin etmeyen cevapların gerçeğini arama iradesini bize sunan bir kitap. Kazadan sonra elde edilen bulgular uyuşturucu ile ilintilenmiş ancak, basit bir vaka olarak görülmesi üzerine dosya rafa kalkmıştır. Tabi burada anne fonksiyonunu unutan polisler, annenin iğne ile eşelemesine oldukça şaşırtacaktır. Anne ise oğlunun uyuşturucu bağımlısı mı yoksa arabayı kullanan diğer gencin mi uyuşturucu ile alakası var, ilk olarak bu sorunun cevabını aramaktadır.

Amerikan toplumunda sık görülen bir probleme değinen yazar, anne merkezli olarak ebeveynlere düşen görevleri hatırlatıyor. Anne, ikinci olarak okul çevresinde satılan uyuşuturucunun izini sürerek,  bu işin peşini bırakmayacağız diyor. Çünkü ölen çocuğu haricinde iki çocuk daha annesidir o ve tüm kaygıları onlar içindir.

Aksiyon ve olayların akışı kitaba bir dizi film sürükleyiciliği ile yansımış. Yer yer artan tempo yer yer sakin ve konuşmasız sahnelerde okura sunuluyor.

Kadın bir yazar tarafından yine kadın bir kahraman yaratma özelliği bu kitapta açıkça görülüyor. Aslında bu doğru bir karar çünkü kadın dilini bu kitapta algılamamiza vesile oluyor. Kadın kahramanlara erkek ağzı veya bakışı ile diyalog giydirmek oldukça zordur. Miller, kadın olmanın avantajını burada sergilemiştir. Kitapta geçen kelebek sahnesinde bunun örneğini verebiliriz. Anne, kelebeğin süzülürken, ruhun kelebeğin kanatlarında sanki daha çok hayat bulduğunu ifade eder. Bu satır bile kadın estetiğini bize göstermekte. Bir başka sayfada ise; hayatın temelden sarsıntı içinde parçalandığını ancak zaman denen şeyin ise bu parçaların teker teker düşmesini beklemek diyordu.

Etiketler: Muhbir, Muhbir Kitabı, Maryann Miller, Maryann Miller Kitabı,  Bir Annenin Uyuşturucu Operasyonu Kitabı, Polisiye, Roman, Muhbir Kitabı Fiyatı,

 


Sonraki Kitap; NPardayanlar, Michel Zevaco👉

Copyright 2018 - 2024 | RSS Ankara Eski Kitap Facebook esk:tap