x

Şu Çılgın Türkler, Diriliş Çanakkale 1915, Turgut Özakman

 Şu Çılgın Türkler, Diriliş Çanakkale 1915, Turgut Özakman, kitabı ,1. Baskı, Şu Çılgın Türkler, Roman, Turgut Özakman, Tarih Kitapları. 

Şu Çılgın Türkler, Turgut Özakman


Zamanda yolculuk, kuşağımız için tarih sayfalarında onurla gezinme demek aynı zamanda. Şu Çılgın Türkler'in neler yaptığını görmek, bilmek, öğrenmek, hatırlamak, unutmamak demek. Anılara saygıyı tekrar bize hatırlatan, var olanların elden gittiği, var olacakların henüz ele geçmediği yıllara dönmek, feda kuşağımızla bir kere daha kalpten bağlantı kurmak, bugün bir kitapla mümkün oluyorsa, bu kitabın adı Şu Çılgın Türkler kitabıdır.

Neredeyse silinmiş Türk kimliğini tekrar dünyaya ispatlayan başta başbuğ Mustafa Kemal olmak üzere tüm silah arkadaşlarına, olanaklarıyla mücadeleye dalan genç, yetişkin, yaşlı askerlerimize, kadınlarımıza, kızlarımıza bu kitap vesilesiyle bir kere daha şükranlar olsun.

Elli yıla yakın araştırma yapan Turgut Özakman'ın çabası sonucunda ortaya çıkan bu kitap, Milli Mücadele yıllarını macera romanı gibi rahat okumamıza olanak sağlayan detaylı ve çok yönlü bir anlatım bu kitap. Ve bu kitap, onur veren gerçeklerin yine gerçek belgelerle bize sunan, şaşırmamıza neden olan, heyecan bırakan, kimi zaman ağlatan, insanı içine çeken bir anlatımın sonucudur.

Kitabın tanıtımında; dünyadaki en meşru, en haklı, emperyalizme karşı verilmiş, savaşmakla kalmayıp kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, millileşme ihtilalinin yakın zaman destanı yazıyor.

Birinci baskısını satış yaptığımız kitap, Bilgi Yayınevi 2005 basımıdır. 

 

Etiketler:  Şu Çılgın Türkler, Turgut Özakman, 1. Baskı,Tarih Kitapları, Roman, Şu Çılgın Türkler,

Diriliş Çanakkale 1915 Kitabı

Çanakkale'ye giden bilir... Çanakkale'de askerlerin toprağa korunmak için girip, toprak olduklarını görenler bilir... Çanakkale'den biliriz; bir daha uyumamak gerektiğini, bir daha unutmamak gerektiğini, bir daha kandırılmamak gerektiğini.

Hiç bir donanmanın, hiç bir gücün, hiç bir ordunun ve silahın milletin sevgisinden, fedakarlığından, onurundan daha güçlü olmadığının işareti, simgesi olan Çanakkale Savaşını, izlerini, debdebelerini, acılarını, hıçkırıklarını bir kere daha güçlü kalem Turgut Özakman'dan "Diriliş Çanakkale 1915" kitabından öğreniyoruz.

Kitap, 27 Temmuz 1914 Sadrazam Sait Halim Paşa ve Sultan Reşat'ın katibi Ali Fuat Bey'in konuşması ile başlıyor. 

Çanakkale Savaşını, kendini hazır hissettiği anda ikinci defa başlayan Turgut Özakman, 685 sayfa boyunca tabir yerindeyse bizleri başka ve görmediğimiz bir dünyaya yolculuğa götürüyor. İçinizde Çanakkale'yi hissedecek, neler yaşandığını duyumsayacak bir kitaba hazır olun.

 

Bilgi Yayınevi tarafından 2008 yılında basılan kitap 685 sayfadır.

Bu küçük kuvvet, uzun süngüleriyle İngiliz taburunu karşıladı, kendinden üstün birliği dağıttı, sağ kalanları Sığındere ağzına kadar kovaladı. Takımın komutanı teğmen, takımıyla birlik koşuyor, bir yandan da "Sömürgelerde acı çeken, soyulan, korkudan titreyen, uyanmasına izin verilmeyen, el ayak öpen, uşaklık yapan tüm zavallılar şu an tavşan gibi kaçan İngilizleri görselerdi" diye düşünüyordu.

Faydacılık Kitabı👉

Copyright 2018 - 2024 | RSS Ankara Eski Kitap Facebook esk:tap