x

Tezer Özlü'ye Armağan, Sezer Duru

Tezer Özlü Eserleri Eski Bahçe, Zaman Dışı Yaşam, Yaşamın Ucuna Yolculuk. Tezer Özlü'ye Armağan, Sezer Duru.

Roman ve öykü yazarı Tezer Özlü, Eski Bahçe isimli birinci kitabını piyasaya sürdükten sonra, Auf den Spuren eines Selbstmords (Türkçe'ye Bir İntiharın İzinde olarak çevrildi) adıyla yayımlanan ikinci kitabıyla 1983 Marburg Yazın Ödülü'nü kazandı. Daha sonra aynı kitabı dilimizde Bir İntiharın İzinde ismiyle tekrar yazan yazar, Kafka ve Svevo etkisini bu kitabında toplamıştır.

Yazarın; 1978 öykü kitabı Eski Bahçe, ardından 1980 yılında romanı Çocukluğun Soğuk Geceleri, 1983 yılında ise anlatı kitabı Auf den Spuren eines Selbstmords (Bir İntiharın İzinde), bulunuyor. Yıl 1987'yi gösterdiğinde  öykü kitabı Eski Bahçe - Eski Sevgi okuyucu ile buluştu.1985 Yılında kaleme aldığı deneme Kalanlar kitabı ve son olarak 2000 yılında ölümünden sonra senaryo Zaman Dışı Yaşam eserleri bulunuyor.

Genç yaşta kaybettiğimiz yazarı anlatan Tezer Özlü'ye Armağan kitabında yazarın kitapları, hayatı, karakteri, kaleminin gücü, yaşantıları yer alırken, onun hakkında düşüncelerini dile getiren Doğan Hızlan, Selim İleri, Can Yücel gibi isimlerin yazılarına da yer veriliyor. Kitabın son kısmında kendi yazıları hakkında görüşleri de bulunan Tezer Özlü'nün bir de fotoğraf albümü kitabı süslüyor.

Yer yer burukluk bırakan anlatıma sahip Tezer Özlü'ye Armağan kitabı, yazarın bilinmeyen yönlerini, Avrupa günlerini, yazarlığa kattığı emekleri de içeriyor.

Sezer Duru kaleminden 1997 yılı basımı, 196 sayfa ve Yapı Kredi Yayınları tarafından basılmış olan Tezer Özlü yaşantısını bu kitapla doyasıya yaşayacaksınız.


Tezer Özlü Eserleri

Eski Bahçe, Zaman Dışı Yaşam, Yaşamın Ucuna Yolculuk.


 Eski Bahçe Eski Sevgi Kitabı


Türk edebiyatının önemli isimlerinden Tezer Özlü, ilk kitabını çeşitli dergilerde ki yazılarını toplayarak derledi ve onları eski bahçenin eski sevgisi olarak adlandırdı. Kısa kısa yirmi üç öyküden oluşan kitap, yazarın gençlik yıllarının esintisi adeta. Yazar kimliğini sonraki eserlerinde iyice pekiştiğine şahit olduğumuz Özlü için kitaplarına başlamak isteyenlere ustalık dönemi eserleri tavsiye ederiz. Ancak edebi kalemi ve derleyici liginin çıktığı noktayı bilmek isteyenler onun bu ilk kitabını alıp okutabilir.
Bu kitapta günlük tutar adına heyecanla kağıda dökülmüş öyküleri bulacaksınız. 


Yaşamın Ucuna Yolculuk 



Hem dünyada yaşayıp hem dünyadan uzak kalabilmenin sırrı nedir? Şehirden şehre bağlayan yollarda kitapların rüyasında dalmak iki ayrı yolculuğun lezzetidir. Konuşmamak, yalan söylemekten uzak olmaktır yalnızken bile. Kalıplardan kaç, kalıplardan uzaklaştır kendi kendine telkin. İşte bu yaşamın ucuna yolculuk değil de nedir?


Zaman Dışı Yaşam


Roman, deneme, öykü dışında senaryo da kaleme alan Tezer Özlü, orijinal adı Fas Zeitlose Leben olan Zaman Dışı Yaşam kitabında, kendi en temel özelliğinin her şeyden kaçarak mutluluğu yakaladığını ifade ediyor. O çocuklardan, gecelerden, sevgilerden, her şeyden kısaca kaçıyor. Geceler ölüm, sabahlar doğum ona göre. 1983 yılında kaleme alınmış kitap, 49 sayfa. Kitabın ana teması zamanı en küçük anı ile bile anlamında yaşamak.

Etiketler: Tezer Özlü'ye Armağan, Sezer Duru, Tezer Özlü'ye Armağan kitabı, Sezer Duru kitabı, Yaşantı, Anılar, Tezer Özlü, Tezer Özlü Son Kitabı, Tezer Özlü'ye Armağan.


 


Sonraki Kitap; Gelecek, Tabu, Sonsuza Dek 3 Kitap


Copyright 2018 - 2024 | RSS Ankara Eski Kitap Facebook esk:tap