x

Gelecek, 1984, Sonsuza Dek, Rama 1,2, 3

Gelecek, Dmitry Glukhovsky, Roman, Yeni Eklenen Kitaplar,Sonsuza Dek, Christie Silvers, Tabu, Casey Hill, Rama 1,2, 3


Gelecek, Dmitry Glukhovsky Kitabı

Distopik kitaplardan hoşlanan okuyucular için kitaplıklarına rahatlıkla ekleyebilecekleri bir eser olan Gelecek kitabı, sizi geleceğe çağırmakta, bugün hayalini kurduğumuz pek çok şeyin insanların elinin altında olduğu bir dönemi anlatmaktadır. Yaşlılık yoktur, gençlik bakidir, ölüm artık bir masal olmuştur, çocuklar doğmamakta ve nüfus problemi denen bir sorun ortadan kalkmaktadır. Peki, sorun olan nedir?

Jan Nachtigall, yetiştirme yurdunda büyümüş, ölümsüzlüğü elde etmiş, görevi her ne olursa olsun sadakatini tescillemiş biridir. Son görevi ise; bir teröristi yakalamak ve yok etmektir. Ancak gelişen olaylar, ne onun ne de devletin üst katmanlarında olanların için beklenen sonucu getirmeyecek, hiç umulmadık hesaplaşmalara neden olacaktır. O, bir komplonun içindedir ve artık olay kişisel bir noktaya gelmiştir.

Gelecek, Dmitry Glukhovsky Kitabı ile koşulların ne kadar iyileştirilmeye çalışılsa da insan olan her yerde sorun vardır klişesinden yola çıkarak menfaatleri koruma gayretinde olanların dünyasını bizlere bir kere daha açıyor.

Panama Yayınevi tarafından 2019 yılında basılan kitabın tercümesi Emre Alagöz'e ait. Kitap 640 sayfadır.


 Sonsuza Dek, Christie Silvers kitabı

Gelenekler ve düzene alışılmışlık, kurulmuş bir hayatın bir yeniden dizaynını, değişimini gerektirirken, kazanılmış onca şeye rağmen elden gitmesine neden olabilir. Böyle bir dünyayı anlatan Sonsuza Dek kitabında mutluluğunu evlilikle taçlandıran Fiona, bunun üstüne armağan olarak bir de bebek beklemektedir. Ne var ki, günlerin yol kesişmesine gelmesi ile birlikte kocası Alex aniden kaybolur. Bir yandan onun kaçırılması diğer yandan bebeğinin olacak olması başka sorunlar demektir. Bir gün kapısını ansızın düşmanı çalar. Kendi iradesi dışında gelişen olaylara karşı sorumluluğunun bilincinde olan Fiona, hem kocasını aramakta hem de bebekle ilgilenmektedir, ta ki yabancının biri yanına gelene kadar. Bebek büyük bir önem taşımaktadır ve yabancının gelmesi ile her şey başka boyuta taşınır.

Fantastik dünya ruhu taşıyan kitabında Christie Silvers, aile bağı kavramını öne çıkarmakta, alışılmış geçmişten gelen kuralların aslında herkes için hayırlı olmadığının da altını çizmektedir. Amansız mücadele bir acıyı yaşamamak içindir diyor aslında kitap. Akıcı ve sürükleyici konusu ile kitaplığında yerini alabilecek bir eser.

Sonsuza Dek, Christie Silvers kitabı, Yalınayak Yayınevi tarafından basılmış ve 480 sayfadır.

Christie Silvers Diğer Kitapları;

Kurt Kadın

Kan Tiryakisi


Tabu, Casey Hill kitabı

Polisiye roman türünde yazılmış olan Tabu kitabı, Dublin arka planında okuyucuyu buluşturuyor. Yalın ve akıcı dille yazılmış eser,  pek çok polisiye romanda duyguları, düşünceleri, rutin hayatı kitabın tamamına yayılmazken, bu kitapta katille birlikte onu da sıkı takibe alabiliyoruz.

Yıllarca birikmiş öfkenin sonuçlarını birbirinden bağımsız gibi görünen cinayetler dizisinde irdelemiş olan Casey Hiill, Panama Yayınları tarafından 2016 yılında 415 sayfalık eserinde sakin bir anlatımda bulunuyor.

Tabu, Casey Hill kitabı en düşük fiyatı olarak indirim günleri avantajından yararlanarak, bu kitabı kitaplığınıza kazandırabilirsiniz.

Casey Hill isminin takma bir isim olduğunu, Kevin ve Melissa Hill (karı koca) çiftinin eserlerinde bu ismi kullandıklarını da not olarak ilave edebiliriz.


Rama'yla Buluşma Rama 1 Kitabı 

Tarih 2077 yılına geldiğinde dünyada iki şehir yok olur. Verona ve Padua şehirlerinde yaşamın bitmesi, insanları yeni yolculuğa sürükler, artık yeni bir projenin hayata geçirilmesi kaçınılmazdır. Uzay Muhafızı projesi insanlar için yeni keşifler yapacaktı. Rama adını verdikleri gök cismi bu arada güneşe doğru gidiyor,  bir tehlikeyi adeta işaret ediyordu. Bu elli kilometrelik silindir şeklindeki kütleye yapılan müdahaleyi konu alan Rama 1 kitabı, yayınlandığı sene Nebula Ödülü ve İngiliz Bilimkurgu Birliği ödülüne hak kazandı. 1980 yılında en iyi dilde yabancı ödülü olan Seiun ödülünü de alan eser, en iyi roman klasmanında Hugo ödülünü de almıştır.


 Rama 2 Kitabı

1973 yılında yazılan serinin ulk kitabının ödüllere doymadı sonucu 2989 yılında Arthur C. Clarke ve Gentry Lee Elele vererek Rama 2 için kolları sıvadı. Kimi eleştirmenler bu devam kitabını ilki ile kıyasladığında beklentinin altında olduğuna dem vursa da, ikinci kitap, yine muhteşem bir hayal gücü ile bizlere uzayın bilinmezlik Kerim'de yeni ufuklar açıyor. Bu sefer Rama ile tekrar karşılaşma tarihi 2200 yılına denk gelir. Onun gelişini dört yıl önceden hesaplayan bilim insanları, bu sefer cevap bulamadıkları soruların daha çok peşine düşme iradesindedir. İlkinde olduğu gibi ikinci kitapta da Rama'nın sırlarının hepsine ulaşamıyoruz. Yazarların, üçüncü devam kitabını ihtimale alarak yarım bıraktıkları hissi ağır basıyor adeta.
Zaman dünyanın kaos içinde olduğu, iktisadı buhranlar ile krizlerin ardı ardına geldiği, açlık ve ölümün kol gezdiği bir zamandır. Uyumlu olmak kaçınılmazdır ve insan bunu başarmak istemektedir. Diğer yandan Rama ikinci gelişinde bakalım ne yapacak? 
Kozmonotlar komplo içindedir, diğer yandan ise bu devasa silindirin ziyareti ne kadar sürecektir?


Rama Bahçesi Rama 3 Kitabı 


İkili bu sefer hikayeyi daha karışık hale getirmek için emek vermişler gibi. Keza, bu kez insanlar ile Rama zekası bilinmeyen yolculuğun paydaşıdır.  Tam gitti artık dedikleri noktada tekrar dünyaya rota kıran Rama, üçüncü kez yaklasmaktadir. Yine gizemli durumlar birbirini takip eder. İnsan, hırsları ile hareket eder, Rama ise zekası ile.  665 sayfa boyunca Ramalıları yeniden tanıyacağız bir kitap bu. Merak unsurlarının oldukça çok olmasında yazarların görev dağılımı önem kazanıyor. Lee, karakter kurgularını, Clarke ise işin mimarisini üstlenmiş. 
Clarke, aslında tek kitap olarak düşünmüş, fakat arkadaşı Lee onu ikna ederek hikayenin devam etmesini sağlamıştır. 

1984 Kitabı, Gerorge Orwell


Gelecek korkutur, koca bir soru işaretidir ve onun korkutucu olmasına neden bir sürü işareti günümüze görebilir insan. Kendisini güvende hissetmesi için ufak telkinlerle başlayan değişimlerin bir gün şiddetini artıracağını ve kendisi için büyük bir tehdit olacağını düşünür. 1984 kitabı tam bu mantık üzerine oturtulmuş, bireysel davranış özgürlüğünün yok edildiği, zihinlerin kontrolü başkasına devrettiği, makineden tek farkının damarlarındaki kan olduğu bir dünyayı resimleyen kitap halini almış.

George Orwell, gerek şehir efsanelerini gerek komploları ve gerekse tezgahlanmış oyunlara bakarak, bize gerçeğe yakın bir roman armağan etmiş. Güncelliğini kaybetmeyen bir kitap olarak gördüğümüz 1984 kitabı, yarınları tasvirlerken, bugüne de ışık tutuyor, bugünü de sorguluyor.

Belki bir gün, yakın ya da uzak gelecekte 1984 kitabı ne kadar haklıymış diyeceğiz. Bin dokuz yüz seksen dört kitabı, takma adıyla Gerorge Orwell olarak bilinen Eric Arthur Blair eseri. Totaliterizme karşı görüşünü ifade ettiği kitabını 1949 yılında yazdı. Öldükten sonra anlaşılan yazara hak ettiği değeri bu kitap verdi diyebiliriz. Bin Dokuz Yüz Seksen Dört bir başyapıt olarak edebiyat dünyasında yerini aldı



Copyright 2018 - 2024 | RSS Ankara Eski Kitap Facebook esk:tap