x

Aile Danışmalık, Grup Psikolojisi Kitapları

Aile danışmanlık hizmeti ve grup psikolojisi katkısının günlük hayatımızda her an davranışlarımızı ve iletişim ağımızı nasıl ele almamıza yardımcı materyal olduğunun kanıtıdır. Günlük hayatımızın vazgeilmezleri arasında diyebiliriz artık, çünkü içinde bulunduğumuz zaman dilimi davranışların aynı zamanda kontrolü demektir. Sağğlıklı ilişkiler kurmak her geçen gün biraz daha zor olmaya başlamadı mı sizce? Bu konuda biraz araştırma yapmak ise kitap seçimi ile başlar. Psikoloji, Beni Böyle Sev, Danışmalık, Sigmund Freud, Eğitim, Sosyoloji, Sağlık,Grup Psikolojisi ve Egonun Analizi, Esra Nuray Sezer, Aile, 


Aile Danışmalık, Eğitim, Sosyoloji, Grup Psikolojisi Kitapları

Beni Böyle Sev, Esra Nuray Sezer,  Grup Psikolojisi ve Egonun Analizi - Group Psychology and the Analysis of the Ego, Sigmund Freud
 
Aile İçi Huzur İçin "Beni Böyle Sev" 

Beni Böyle Sev, Esra Nuray Sezer; otobiyografik kitaplar, anlatılmak istenileni somutlaştırma konusunda önümüzde hazır beklerken, yardımcı ders kitabı niteliğinde pek çok eksiğin hemen kavranması anlamında katkıyı büyük oranda yerine getirmektedir. Beni Böyle Sev kitabı ise, otobiyografik eser olmasa da, aile hayatının içsel duruşunu dış kaynaklardan edinilmiş destekle sağlamlaştırmayı hedeflemektedir.

Kitapta anlatılan yalın bir biçimde -evlilik- genelinin sevgi, sadakat, saygı, sabır kavramları içinde yoğurulmasıdır. Bu aslında bireylerden istenilen en zor şeydir. Ortada hasarlar söz konusudur. Kitabımızda da bu kavramlar ve sonuçların kişiler üzerinde değişik etkileri anlatılmaktadır. 

Ayrıca, Beni Böyle Sev’i okudukça eş ilişkileri dışında aile içi geleneğe bağlı çocuk yetiştirmekte zorluk çeken ebeveynlere de kaynak sunulduğunu görebilirsiniz. 

Esra Nuray Sezer, iyi bir eş olma ve iyi bir çocuk yetiştirme kalıplarını okuyucuya deneyimleri ile aktarmaktadır. Kendi deneyimlerimizdeki aksaklık ya da eksiklikler tahmin ediyoruz ki, bu kitapla kapatılabilinir. Aile hayatı titizliği konusunda ülkemizde yetersizlik, dünya geneli ile paralel gitmektedir. 

Sağlıklı birey sağlıklı topluma gider, sözü ne kadar doğru ise, Esra Nuray Sezer, bu kitap harici; Bir Genç Kız yetişiyor, Genç Kızlara Özel, Bizi Bırakma Anne, Ah Şu Eşler gibi benzeri kitapları ile de okuyucuya aynı çizgide yön veren çalışmalarını sunmaktadır. 

Aile ve aile şuuru günümüzde önceliği ilk sıraya alınmış bir kavram olmaktadır. Bunda temel neden ise yapı taşlarında hafif oynamalardır. Yapı bozukluğuna sebep olmadan alınacak önlemler elbette mevcuttur, bu mevcut önlemleri başucu kitabınız olacağına inandığımız, Beni Böyle Sev ile yeniden sentezleyeceksiniz.

Aile,Sosyoloji,Psikoloji,Eğitim, Danışmalık, Sağlık, Beni Böyle Sev Kitabı, Esra Nuray Sezer,
   
Beni Böyle Sev, Esra Nuray Sezer ★★★☆ (3,5)
Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan Beni Böyle Sev’e Övgü
Beni Böyle Sev’i değerlendiren Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Saygı, Sabır, Sevgi ve Sadakat yani 4S kuralını bu başucu kitabında gördüğünü ifade ediyor. Esra Nuray Sezer'i bu güzel kitap çalışması için tebrik eden Nevzat Tarhan, yaşananlar üzerinden olayların ve fikirlerin konuşulduğuna dair düşüncelerini de dile getiriyor, diyor. Çocuğu kendi aile değerlerine uygun yetiştirmekte zorlanan ebeveynler için faydalı kaynak bir kitap olacağını da söylüyor.
  
Sade anlatımla okuyucuya sunulan kitap, karton kapaklı, 96 sayfa ve Annelik-Babalık-Aile üzerine ana temaya sahip.

Beni Böyle Sev Kitap Yorumu

Çocuk evreleri düşünülerek yazılmış olan Beni Böyle Sev, anne ve babalık görevlerini bir kere daha hatırlatıyor. Kalıplar, özendirmeler, yanlış davranışlar, cezalar ve ödüller hakkında değerli bir kaynak eser olan kitap, çocuğu az hasarla veya hasarsız yetiştirme notları almamıza olanak sağlıyor. Kitap, evlilik saygı, sabır, sevgi ve sadakat dörtgeninde merkeze çocuğu da işliyor. Sade anlatımı esas almış Beni Böyle Sev kitabı, Esra Nuray Sezer irdelemesi  ile zevkle okunur nitelik kazanmış. Biz katkısı nedeni ile kitabı  beğendik. Size de önerimizdir.

Esra Nuray Sezer hakkında

Kahramanmaraş Ekinözü 1961 doğumlu olan Esra Nuray Sezer, ilk yazısı yerel bir gazetede yayınlandı. Köprü isimli dergide kadınlara hitap eden yazılarla yola devam diye Esra Nuray Sezer diğer kitapları; Bir Genç Kız Yetişiyor, Yol Arkadaşım, Genç Kızlara Özel, Ah Şu Eşler, Bizi Bırakma Anne, Aile Okulu, Evim Eşim ve Kedim, Kadın Olmak Zor ve Ulla Nasıl Müslüman Oldu. 


Grup Psikolojisi ve Egonun Analizi, Sigmund Freud

 Grup Psikolojisi ve Egonun Analizi - Group Psychology and the Analysis of the Ego

Grubun oluşmasında temel neden ardından gelme dürtüsüdür. Karakter, eylem, meslek, fikir, zeka, kariyer ve hayat tarzlarının farklı olmasının bir önemi olmadığı gibi, ortak bir nedene sarılma güdüsü grup içinde iken düşünce ve hislerin bireyin yalnızken düşünce ve hislerinden farklı olduğuna gösterir. Grup dışında aktif olmayan düşünce ve hislerin grup içinde bağ oluşturması, bireyin benzeri olmayan bir yapıda kendini görmesini sağlar. Bir araya gelen vücut, yeni hücreler keşfeder böylece. Kişide yeni özelliklerin doğmasına aracı olur.

Kişinin;  Anadolu deyimi ile "İs yanına var, is kok. Mis yanına var mis kok." sözünün harekete geçirilmiş ve sonuç almaya müsait ortamın hazırlığı olan grup psikolojisi, bireyin etkilere açıklığını bizlere yansıtırken, kitle coşkusu ile edinimden hem kendisi için hem de grubun kendince avantajlar görmesine vesile olur.

Kitle hareketlerinde denge önemlidir. İlk başlarda grubun etkisi ile karşı gruba hafif kalan antipatinin giderek nefrete dönüşmesi her zaman olası olabilir. Kuvvetli uyarıcıların devreye girdiği bu dönemde doğru-yanlış eğilimlerden uzak otoritenin yönlendirdiği yöne hoşgörüsüz bakış kaçınılmaz olabilir.

Bireysel düşüncenin grup içinde destek alması, bireysel düşüncenin grupta beslenmesi veya artı fikir kazanması veya bireyin kendini grupta tamamlayıcı girmesi de grup etkileşimlerinin olumlu ya da olumsuz yönde ilerlemesine zemin hazırlar. Diğer yandan grubun farklı görüşü zaman içinde bireyin dirayet gücü ile de sınanabilir. Etkileşim devreye girer. Etkileşimin artmasındaki somut görüntü bireyin grup aktivitelerine katılım sıklığı ile paraleldir. Tabi grupla bağdaşır noktalar barındırmayan bireylerin de katılımı her zaman gözlemlenebilir.

Gruptan kopma veya grubun dağılması ekseri olarak lider değişimi ile gerçekleşir. Grup içinde grup olmak, gruba sonradan dahil olan farklı ses olmak soruların artması demektir. Grup yönergelerinde genel hava bireylere görev verilme sorumluluğu ile bireyi onore etme anahtarı olarak kullanılır bazı durumlarda. Kimi zaman grup ömrünü uzatma da başarı getirse de, kimi zaman kabul görmeyen adım olarakta değerlendirilir.

Psikanalizin Kurucusu Sigmund Freud Ne Demiş?

Kitle hareketlerinde psikolojiyi tanımlayan Freud, kişilerin grupla bağlarını hipnotik olarak değerlendirir kısaca. İkiye ayırmayı da ihmal etmez; moda olan ve köklü olan gruplar diye.

Grup analizinde ayrıca libidinal yani gayret artıran grup bağlarından da bahseder.

Kitap bizlere; bilinç, bilinçaltı, ego, libido, çatışma, liderlik, tabu ve diğer etkenler hakkında ışık tutuyor. Vicdanın özü, komun halde yaşayan insan için sosyal anksiyeteden doğuyorsa, o zaman kitle ruhunu çocuklara veya ilkel insanlara benzeten Freudun bu kitabını okumanızı tavsiye ederiz.

Grup hareketleri, grup davranışları, grup ilişkileri ve kademeleri için ideal seçenek olan ve ayı zamanda başucu  bir  kitap arıyorsanız, Freud esintileri ile buluşma zamanıdır. "Grup Psikolojisi ve Egonun Analizi" kitabı tavsiyemizdir.

Grup Psikolojisi ve Egonun Analizi ikinci el  eski kitap, Grup Psikolojisi ve Egonun Analizi  Sigmund Freud Kitabı,  Grup Psikolojisi ve Egonun Analizi, Psikoloji Kitapları,


Tavsiye Kitap; Felsefenin Arka Merdiveni, Wilhelm Weischedel
 
Felsefe yalnızca ilgi alanı değil, aynı zamanda hayatın içinde yer edinmiştir. Genel olarak içinde kaybolacaginiz bir ağ oluşturmuştur. Bu nedenle bazen daha anlaşılır olması gerektiğini düşünenler elbette oldu. İşte bu eksiğinize Wilhelm Weischedel yetişiyor. Bilgince yazılmış otuz dört makalesi ile sizlere felsefenin arka kapısından alıyor, merdiven basamaklarını teker teker kareliyor. Akıl hocalığına dönüşmeden aktaran bir kitapla Thals'ten başlayan bir serüvene sürüklüyor. Bu kitap sanatın tüm araçlarıyla anlatım başarısı göstermiştir. Kitap tam bir arka merdiven gibi cilt cilt kitaplar yerine yanınızda taşıyabileceğiniz sunuşa hazır getirilmiştir.





Copyright 2018 - 2024 | RSS Ankara Eski Kitap Facebook esk:tap